80 éves a Szegedi Fogadalmi templom

80 éves a szegedi DómA szegedi Fogadalmi templom felszentelésének és a Dóm tér megáldásának 80. évfordulóját ünnepeljük 2010. október 24-én.
Ebből az alkalomból délután 4 órakor a Dómban Kiss-Rigó László püspök mutat be szentmisét, majd 5-kor kezdődik a Dóm téren az ünnepi műsor, melyben olyan neves művészek lépnek színpadra, mint Pitti Katalin, Rékasy Károly, vagy Varga Miklós.
Az esemény webkameránkon is követhető.

A mainál jóval nehezebb, már-már reménytelennek tűnő helyzetben a kormány, a városvezetés, az egyetem és az egyház, illetve mindezek képviseletében kimagasló, karizmatikus személyiségek, a magyar történelemben azóta is ritka együttműködéssel olyasmit hoztak létre, aminek valódi és szimbolikus jelentősége tettekre buzdít napjainkban is mindenkit, aki a társadalom szolgálatában felelősséget érez jelenünk és jövőnk iránt. (Kiss-Rigó László)

A huszonegyedik század elején korunk legnagyobb kihívása előtt állunk, amikor újra összetartó, erős nemzetté vállunk. Ehhez hit, meggyőződés, tudás, akarat szükséges, amelyhez lelkierőt eleink példamutatásából meríthetünk. Ezt sugározza felénk a Fogadalmi templom és a Dóm teret övezőépületegyüttes. Mi, ma élő kései utódok, ezért érezzük magunkénak Juhász Ferenc költő óhaját: „Emeld föl szívedet nemzetem!” (Koltay Gábor)

 

Részletes program

  • 16 órakor     Ünnepélyes koncelebrációs szentmise
  • 17 órakor     Emeld föl szívedet nemzetem!

Emlékműsor az évforduló tiszteletére. Közreműködik: Bodnár Vivien, Miller Zoltán, Pitti Katalin, Rékasi Károly, Szélyes Imre, Varga Klári, Varga Miklós,
továbbá temesvári, szabadkai, nagyváradi és szegedi színészek és a Kormorán együttes,
60 tagú kórus, 80 tagú tánckar, valamint 100 egyetemista Szegedről.
Hangfelvételről: Latinovits Zoltán
Az est rendezője Koltay Gábor

80 éves a szegedi Dóm

 

 
Adomány

Kérjük, legyen segít-ségünkre Szegedet élő webkamerákon be- mutató oldalunk fenn- tartásában, fejleszté- sében adományával!

Propaganda

Online német

Szegedi és közéleti blog

retort-scrabbly
retort-scrabbly
retort-scrabbly
retort-scrabbly